Blodsockerbalans med vietnamesisk kanel
Nu har det visat sig att vietnamesisk kanel ger ännu bättre verkan än vad som tidigare varit känt. Gert Strand AB lanserar kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla främjas av sänkt blodsocker så testa själv och märk av effekterna!
Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är detsamma – kärt barn har många namn. Denna kanel härstammar, inte helt otippat, från Vietnam – dock inte från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära besläktad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel kan hitta ute i handeln, men dess egenskaper är starkare på alla vis.
Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en tillräcklig dos tycks ligga på 2-4 gram per dag – så reduceras insulinutsöndringen. Det ger en rad skilda goda effekter på hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker jobbiga blodsockertoppar och -dalar som skänker huvudvärk, koncentrationssvårigheter och oväntad sömnighet, och glukosen i blodet bränns med bättre effektivitet.
Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på flera olika vis, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom samt Linfröolja. Kanel ligger likaså där uppe i toppen och nu när undersökningar genomförts på vietnamesisk kanel höjs statusen ännu mer.
Viktigt att särskilja kanel från kanel
Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med syftet att främja blodsockerbalans så är det betydelsefullt att man har koll på vilken kanel som är den bästa. Det finns några skilda sorter att botanisera bland så en kvick redovisning skadar inte:
• Ceylonkanel kallas vanligtvis för «äkta kanel», denna har lägst halt av kanelaldehyd, och mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är det den «sämsta» sorten, men ändå bättre än ingenting.
• Kassiakanel är betydligt starkare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är effektivare. Det är kaneltypen vi vanligtvis finner i handeln.
• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är en släkting till Kassiakanelen, men är än kraftfullare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna innefattar det verksamma ämnet kanelaldehyd. Denna sort av kanel har visat sig intensifiera förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den även ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att införa i sitt sortiment.
Insulinkänslighet och ketos
Saigonkanelen är en ren skatt för hälsan. Kryddan har antibakteriella, antioxidantiska samt anticancerogena egenskaper, och därtill verkar den gynna ett ketogent läge i kroppen.
Människor som inskränker sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) eller Atkins, får så småningom ketoner som fundamentalt bränsle istället för glukos, och ett tillstånd av ketos är i sin tur bäst för fettförbränning. Somliga har dock tufft att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett litet intag av Saigonkanel visat sig skänka fenomenal effekt efter bara någon dag. Det hänger sannolikt ihop med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet främjar ett varaktigt läge av ketos.
Köp din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du erhåller färsk vietnamesisk kanel i toppklass!