Garnera tårtan med banangrädde!
Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med smak av banan har flertal användningsområden och eftersom den är fullkomligt fri från kalorier blir den kvickt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.
Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande böjd. Bananer är verkligen roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. Aromhusets gräddarom med smak av banan är minsann inget undantag. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten skarp smak av banan utan att kännas konstgjord och därtill färgar den grädden tydligt gul.
Banangrädde är klockren att ha som dekor på tårtan alternativt som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns hotande risk att man råkar slicka i sig lite för mycket av den smaksatta grädden innan den tillförs på tårtan. Det åstadkommer förstås ingenting för varje flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir många tårtor, det.
Så klart har gräddaromerna ytterligare användningsområden än blott till grädde. De flesta älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en ny favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att intaga nyttig, naturell yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser ifall den har gul färg och arom från banan.
En pava gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver cirka 1,5 ml arom för ultimata verkan. Man kan ta mindre om man vill ha en aning mildare arom och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan emellertid resultera i lite konstig eftersmak.
Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir fullständigt grön i kulören. Allihopa är oerhört goda men jordgubbe och banan delar troligen ändå första placering vad gäller användbarhet.
Vill man göra hemmagjord glass är dessa aromer fantastiska smak- och färgsättare. De går också att förena för att få till exempel glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en kategori för sig själv med aningen mer exotisk arom och riktigt dramatisk grön kulör.
Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man därtill blandar smakerna lite så kan man få fram alla lika kulörer man vill, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!
Är man nyfiken på att testa Aromhusets nykomling Banan så köper man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man vill mäta upp mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.
Eftersom att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så letar de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv skapa underbara bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart bidrag i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.