Saigonkanel hjälper dig i form
Vietnamesisk kanel stimulerar ketos
Få känner till att kanel har långt fler goda egenskapen än endast smakgivare! De som anslutit sig till dieter med begränsat kolhydratsintag, såsom LCHF, Atkins eller Dukan «fårlov» att smaksätta med kanel, det är en av få helt accepterade smaksättare – en annan vanlig är vanilj. Vad som har upptäckts via detta är hur kanelen inte enbart är godtagbar, utan till och med en enorm hjälp åt personer som strävar efter ketos – och den bästa av alla är den vietnamesiska kanelen som är den mest komplexa formen av Kassiakanel, och som bidrar till långt bättre verkning än «den äkta kanelen» Ceylon.
Vietnamesisk kanel – eller Saigonkanel som denna kanelsort vanligtvis kallas – har visat sig slunga in kolhydratsratare i ketos oerhört kvickt och effektivt.
Trots att man upplever sig hård med sitt kolhydratintag så anser många LCHF:are att det likväl tar tid för kroppen att inträda i det fettförbrännande ketostillståndet, men om man adderar Saigonkanel i sin dagliga diet så ökar insulinkänsligheten och kroppen hamnar mycket fortare i ett ketogent tillstånd.
Saigonkanel är en formfixare åt samtliga
Det här med Saigonkanelens ketosstimulerande egenskaper är självfallet en enastående upptäckt och alldeles rätt i tiden då fler och fler upptäcker vilka positiva hälsoeffekter de får av en ketogen diet. Ketos är det tillstånd som kroppen träder in i när den tömt sitt glykogenlager. För att detta ska inträffa måste man strypa sitt kolhydratintag nästan totalt, vilket innebär att man lever på en diet på framförallt kött, fisk, ägg, nötter och ovanjordgrönsaker. Fett är också en betydelsefull del i dessa dieter – allt från smör till olivolja och kokosfett.
Tappa vikt med hjälp av ketos
En ketogen diet, som LCHF (Low Carb High Fat), innebär att människor på ett ganska lätt sätt når sin idealvikt – den som är underviktig ökar i kilon och den som är överviktig går ner. Saigonkanel, som främjar ketos, är därmed en briljant hjälp i kampen mot övervikten och mot en bättre hälsa.
Ifall man inte äter enligt en ketogen diet utan istället ibland svävar ut med sötsaker och stora pastarätter så hjälper kanelen till på det vis att den tar udden av blodsockertopperna, som tyvärr är en oundviklig nackdel med kolhydratrik föda.
Insulinkänsligheten förhöjs av kanel – framför allt av Saigonkanel – vilket gör det mer komplicerat för kroppen att hinna lagra blodsockret i fettvävnaden innan den förbränns i blodet. Saigonkanel har visat sig kunna stegra förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger det normala.
Saigonkanel för smakens skull
Kanel har jämt funnits bland våra kryddor, denna bruna bark ger rik och kraftig smak åt allt från mat till desserter och drycker av olika slag – ja, det finns till och med tuggummin med kanelsmak! Vi har ätit kanelen därför att den är delikat, och framför allt under höst och vinter dyker ljuvliga recept tillsammans med kanel upp. Kanelbullar är en av svensk baktraditions mest älskade recept och lite kanel på morgongröten, alternativt morgonfilen/-yoghurten är en riktig klassiker.
När nu kanel visar sig vara så bra för hälsan och formen, både för lågkolhydratare och kolhydratsätare, så känns det än mer motiverat att smaksätta med denna väldoftande krydda i tid och otid, upp till fyra gram Saigonkanel kan man äta per dag, utan att riskera dåliga konsekvenser. För bästa resultat är det alltså Saigonkanelen som måste brukas.