Vietnamesisk kanel för ökad fettförbränning
Kanel i både salt och sött
De allra flesta kan skriva under på att kanel är otroligt smakligt. Kanel är en krydda som återfinns i nästan alla kök världen över, somliga kök använder kanelen mest till sötsaker medan andra använder den omfångsrika kryddan i matlagning. Vi i Sverige älskar våra kanelbullar och vid Medelhavet gör man fantastiska köttgrytor med kanelsmak.
Den som intresserar sig för sina råvarors börd och lägger lite energi på att finna fräscha råvaror av generellt hög kvalitet vet att kanel varierar en hel del beroende på var och hur man köper den. “Vanlig kanel” från stormarknader tillhör sällan kategorin “fin kanel”, men en styrka är självklart att den är relativt billig.
En nyhet på marknaden nu är vietnamesisk kanel. Den vietnamesiska kanelen slår den vanliga kanelen på alla punkter, plus att man behöver betydligt mindre dos av vietnamesisk kanel än vad som behövs av “vanlig kanel”. Den allra finaste kanelen är vietnamesisk kanel som man själv mal i en kryddkvarn – den som gillar kanel kommer aldrig att klara av att återgå till dagligvaruhandelns i jämförelse aromlösa kanel. Vietnamesisk kanel är starkare, mörkare, doftar samt smakar mycket mer – i mindre dos än “vanlig kanel”, och den kan användas på alla traditionella sätt så länge man håller koll på att man inte doserar för mycket.
Kanelens hälsofördelar
Kanel är gott, visst, men det är likaså makalöst nyttigt! Vad inte alla känner till är de oändliga hälsofördelarna som kanel ger – och i likadan utsträckning som vietnamesisk kanel skänker godare och starkare smak och doft, skänker den också tydligare fördelar åt hälsan. Den verksamma faktorn i kanel heter kanelaldehyd och procentandelen av den är mycket högre i vietnamesisk kanel ifall man jämför med ordinär kanel.
Vietnamesisk kanel är perfekt åt den som vill balansera sitt blodsocker, är man i riskzonen för diabetes rekommenderar till och med läkare att inrymma en aning kanel i den dagliga kosten eftersom den tar udden av blodsockertoppar och -dalar.
För personer som vill gå ner i vikt är kanel också effektivt därför att kanelaldehyden ökar förbränningen och gör att kroppen väljer lagret fett före muskler som bränsle. Även här är vietnamesiskt kanel mycket starkare och kraftfullare än ordinär kanel.
Vietnamesisk kanel och ketos
Allt fler väljer att övergå till ketogena dieter, dvs hastigt dra ner på, alternativt fullkomligt slopa, kolhydrater i kosten. Detta gör man därför att må bättre, komma i form samt hamna i det stabila, fettförbrännande tillståndet ketos. En hel del människor på lågkolhydratdieter upplever emellertid ändå att de får bekymmer att hamna i stabil ketos och en teori går ut på att kroppen har nedsatt insulingkänslighet över årens lopp – inte nödvändigtvis till den grad att man dragit på sig diabetes, men likväl tillräckligt, på en vanlig kolhydratsbaserad diet. Äter man vietnamesisk kanel tillsammans med sin vanliga lågkolhydratdiet så verkar det som att kroppen lättare hamnar i ketos och därjämte lättare står sig kvar i ketos. Ett hett råd för alla som kämpar med sin ketosbalans!
Var köper man vietnamesisk kanel?
Vietnamesisk kanel är fortfarande sällsynt i Sverige, men söker man online finner man en del återförsäljare. Vad man inte känner till när man köper online är hur kvaliteten är, men nu kan man snart få tag på enastående förnäm vietnameisk kanel via Gert Strand AB. Håll utkik på www.allt-fraktfritt.com om du är intresserad av kvalitativ, prisvärd vietnamesisk kanel.